Lite mer om Söderhamn

Eftersom jag är uppvuxen i Söderhamn och dessutom är där en hel del varje sommar är jag intresserad av hur det ska gå för den lilla staden. Nu läser jag i Söderhamns-Kuriren om nya planer för att göra stans centrum trevligare (länk nedan). Låter bra! På bloggen ”Jansson på huvudläktaren” hittade jag sen ett inlägg från 2010 med två bilder från Söderhamn – en från förr och en från häromåret – bilder på en plats som bloggaren kallar Gurkparken.  Den gamla bilden visar en park med mycket grönska och en fontän. Jag har inga egna minnen alls av att det såg ut så där. Däremot känner jag ju igen platsen på bilden från 2010, som visar en ödslig gräsmatta. Titta här.

Sen grävde jag vidare på webben och hittade bilden på den fina gamla parken i färg hos en vykortssamlare. Jag lånar bilden därifrån och hoppas att det är ok. Där kallas platsen Centralparken.

Park i Söderhamn, 40- eller 50-tal.
Park i Söderhamn, 40- eller 50-tal.

Vykortsbilden hittade jag på hemsidan Famgus, här. Vykortet är tryckt hos Ultraförlaget AB, Bromma Stockholm. Fotograf: Okänd.
Fler vykort från Söderhamn på 40- och 50-talet finns hos Famgus här.

Visst ser det trevligt ut på bilden ovan! Bra mycket trevligare än en tom gräsmatta… Man kan undra varför man tog bort den här lilla parken. Trassel med fontänen? För dyrt att sköta om parken?
Det ska bli roligt att se hur den planerade omdaningen av stans centrum utvecklas. Läs mer om planerna i Söderhamns-Kuriren här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.