Bryggan

Bryggan nån gång på 50-talet och nån gång på 60-talet
Bryggan nån gång på 50-talet och nån gång på 60-talet

Bryggan är utsatt för hårda påfrestningar – havet, stormarna och isen går hårt åt den. Att laga eller bygga om bryggan efter vintern hörde till arbetet om våren eller försommaren. Bilden till höger visar nog inte en totalt havererad brygga eftersom det ju ligger plank där. Säkert var nån renovering på gång.

Bryggprojekten har varit många genom åren, och vid middagsbordet på verandan har olika nya sätt att bygga brygga ofta diskuterats – från kreativt nytänkande till mer eller mindre fantasifulla projekt. I boken finns ett kapitel om bryggan och bryggbyggen.

I flera år kompletterades resterna av stenkistan till den gamla bryggan med ett system av bockar och bräder som ledde ut till en flytbrygga (eller två) längre ut. På bilden nedan står en av mina pojkar och fixar med nånting. I bakgrunden syns den gamla kära roddbåten som efter sjösättning ligger och sväller ihop sina springor.

I dag har vi en annan lösning för bryggan. Vi bygger den i början av sommaren och monterar ner den och lagrar den på stranden vid vintringen sent på hösten. Men usch, sånt där med höstar och vintring vill vi inte tänka på nu! Nu ligger ju hela sommaren framför oss.

På bockbryggan - 70-tal.
På bockbryggan – 70-tal.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.