På stranden

Vid Sandkullarna 1921.
Vid Sandkullarna 1921.

Här sitter fyra av de sju döttrarna till tidningsmannen August Österlund som byggde den stuga vi i dag har, och näst längst till höger sitter Helfrid, syster till Augusts hustru Charlotta och alltså moster till alla Österlundsbarnen. Bilden är troligen tagen vid den stora sandstrand som förr fanns på norra sidan av Sandskär, och det är nog ön Gran som syns i bakgrunden.

Som jag skrivit om i boken är denna stora vackra strand i dag helt försvunnen – övervuxen av träd, sly och vass. Borta! Söderhamns stad borde röja ordentligt här så det blir en sandstrand igen till glädje för alla som kommer till ön. Det är vi många som tycker.

Hallå där, Söderhamn! Ni läser väl Arundobloggen? Och när ni tar ut era stora maskiner och röjer och tar fram den stora vackra sandstranden igen på Sandskärs norra sida kan ni passa på och ta en tur till Enskärsorn också. Den vackra ön håller sorgligt nog också på att växa igen. Orn har varit ett populärt utflyktsmål, men snart vill väl ingen åka dit på badutflykt längre om det är träd och sly överallt.  Söderhamns stad borde ta hand om sin vackra skärgård bättre.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.