Simma och spring!

Springa snabbt på skogklädda öar – på mjuka sköna stigar ibland och klättra över stock och sten ibland – och så hoppa i vattnet och simma på av alla krafter vidare till nästa ö. ”2014 va´året söderhamnarna började svettas på riktigt…” som det står på Skärgårdsutmaningens hemsida. Ja ja, vi får se hur det blir. Utmaningen,  en sim- och löptävling, ska ske i Söderhamns skärgård den 16 augusti. Roligt, tycker jag. Men jag ska inte vara med och tävla själv. Nej tack, det räcker med att titta på och heja.

Det är en simlöp-tävling. Det finns förstås ett engelskt ord som används i sammanhanget: swimrun. Man tävlar i lag på två personer. Jag läste om tävlingen i Söderhamn i Hela Hälsingland på nätet häromdan, och i dag ser jag att även Stockholm ska arrangera en simlöp-tävling. Stockholm går ut först och arrangerar på Norra Djurgården nån gång i juni och i Söderhamn blir det alltså den 16 augusti.

Två banor läggs i Söderhamn, en längre på 15 km löpning och 4,4 km simning och en kortare på 9 km löpning och 2,2 km simning. Start och mål är på Stenö. Både den längre och den kortare banan ska gå över Sandskär. Och visst tänker jag vara på plats då och stå och heja ute i skogen. Och sen hoppa i kajaken och heja i vattnet också. Om jag vågar ta en kamera med eller ej får vi se. Roligt blir det säkert som sagt.
Sälja Sandskärsboken till dom som springer förbi går ju inte, men kanske en och annan i publiken kan köpa sig ett ex. Ett bokbord ute i skogen kanske!

Tuff utmaning i skärgården, artikel i Hela Hälsingland här.
Skärgårdsutmaningen, information om tävlingen i Söderhamns skärgård, anmälan m.m. här.
Och så Stockholm då, artikel i DN här.

2 reaktioner på ”Simma och spring!

 1. Lise-Lott augusti 1, 2014 / 1:49 e m

  Jag vinkar när vi springer förbi 🙂

  Gilla

  • Gabrielle augusti 1, 2014 / 11:09 e m

   Ja, gör det! Jag vinkar tillbaka och hejar på dig. 😊

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.