Gå på bibblan! (2)

Bibblan_1Så här fint är det inne på Söderhamns stadsbibliotek. Ljusa träslag, behaglig belysning, en inbjudande och inspirerande miljö. Biblioteket ligger mitt i stan på Köpmangatan nära den lilla parken som heter Strykjärnet pga sin form.

Biblioteket ordnar aktiviteter som författaraftnar, konserter (Blues på bibblan) och utställningar av olika slag. Jag såg att man i höstas t.ex. hade en utställning om Söderhamns ”store son” Abraham Bäck, som levde 1713 till 1795 – föddes i Söderhamn och dog i Stockholm. Han var en mycket framstående person, ledamot av Kungl Vetenskapsakademien, livmedikus till kung Fredrik I, läkare vid Serafimerlasarettet m.m. I Söderhamn finns en gata uppkallad efter honom. Abraham Bäck har absolut ingenting att göra med min bok om Sandskär och skärgården, men han får vara med på bild här ändå. Abraham_Bäck

Som jag skrev om i ett inlägg nyss ska jag berätta om Sandskär och skärgården – och vad det nu kan bli – på biblioteket den 17 juni. Såna presentationer brukar ske i bibliotekets kafeteria som inte är med på bild här. Riktigt hur jag ska lägga upp det den där kvällen vet jag inte än. Men säkert är att det inte kommer att handla om Abraham Bäck.

Välkommen till Söderhamns stadsbibliotek tisdagen den 17 juni kl 18!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.