Mer om blåbär

Ibland när jag inte har nåt viktigare att göra kan jag sitta och försjunka i min egen bild av en mugg med blåbär (och några smultron) som står på en gammal gråsliten brädgång upp från vattnet på Sandskär (förrförra inlägget). Ja ja, hm… det finns olika sätt att meditera.

Att blåbär är nyttiga har man ju hört. Och godast är förstås färska svenska. Vi äter blåbär året om till morgonmålet, är det inte säsong får det bli frysta. När vi är i Melbourne för att hälsa på hos sonen och barnbarnet har vi provat färska från Nya Zeeland. Dom är oftast stora och smakar inte alls så mycket som svenska bär. Antagligen odlade, typ det man kallar amerikanska blåbär på en webbsida (länk nedan). Just nu går förresten en reklamfilm på bio där man ser nån ute i skogen samla ihop ”levande små blåbärsbuskar” som liksom rullar iväg.  Ser lite gulligt ut men känns mest tillgjort – fjompigt. Reklam för smaksatt vatten.

I alla fall hittade jag en sida där man kan läsa mycket om blåbär och även hitta en intressant länk till sida hos Livsmedelsverket där det står om nyttigheter hos olika livsmedel. Blåbärssidan är här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.