Trollskog

DSC7037_trollskog_1506_ed1En grå dag när regnet hängde i luften tog jag kameran och gick en vända på ön. Sandskär är inte bara en vacker promenadvänlig ö med bekväma stigar genom stora områden med blåbärsris och kråkbärsris och omgivna av höga tallar. På ön finns också mörkare partier med risiga granar och mycket sten, större som mindre, och många mossbelupna som dom här. Svårframkomligt, lite fantasieggande, ganska trolskt kan det vara. Därinne i mörkret under dom gamla granarna bor nog trollen. (Klarare och större bild om du klickar på den).

När jag ser såna här stenar med mossa på kommer jag att tänka på Elsa Beskows ”Tomtebobarnen” och trollet som tittar fram bakom en sten med stora skrämmande ögon. Det har nåt otäckt menande i blicken. Minns du bilden? bergtroll

Som liten var jag rädd för det uppslaget när nån läste för mig och var orolig en eller ett par sidor i förväg för jag visste ju att trollet skulle komma där snart. Och när en av mina pojkar var riktigt liten kunde han trava efter mig i lägenheten med boken för att han ville att jag skulle läsa just det i boken så att han kunde bli först skrämd och sen tröstad.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.