Ordningsregler

Akvareller_bakad_5Min mamma målade och tecknade en hel del. På Sandskär satte hon upp anslag med förhållningsorder för oss barn. Här är två såna anslag.

Den vänstra fuktskadade bilden har texten:
”Far kommer från stan. Hjälp Far! Håll förbrukningen nere!”
Det var på den tiden vi inte hade egen båt. Min pappa åkte in till sitt kontor i stan med Strandlunds båt varje morgon och kom fullastad med diverse varor tillbaka på kvällen. Einar Strandlund bodde i en stuga på andra sidan av Sandskär och drev en informell taxirörelse mellan öarna och fastlandet. Jag gissar att det här anslaget satt på dasset och bl.a. gällde förbrukningen av toalettpapper.

Den högra bilden satt förstås uppe i det stora rum där vi sov. Det kallades barnkammaren på den tiden, i dag stora sovrummet. Dom två som är vakna till vänster är min lillasyster och jag. Dom två sjusovarna är längst bort en kusin, som ofta var hos oss, och så min storasyster med sitt svarta lockiga hår.

Som vanligt: klicka på bilden om du vill se den större. Bilden med min pappa är med i boken.

2 reaktioner på ”Ordningsregler

 1. Gabrielle Björnstrand oktober 14, 2015 / 12:38 f m

  Roligt med de här bilderna och texterna. Säger mig något om trevnaden i er familj. Och jag sympatiserar kollossalt med din mammas råd där, om att de morgonpigga inte ska störa sjusovarna (jag).
  Samt känner jag igen det där med den fullastade pappan som kommer ut till landet (fast vår kom i SFs taxi eftersom vi bodde på fastlandet). Det är roligt att vara barn på sådana platser, det ger frihet i själen.
  Såg också din vackra bild från Sandskär nu.

  Gilla

  • Gabrielle oktober 15, 2015 / 9:43 e m

   Ja, roligt att vara barn där – och att ha fått växa upp på en sån plats. Roligt att var vuxen där också. Saknar det redan.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.