Apropå vintern

Gammalbild_KungsgatanHittade en bild från nånstans på Kungsgatan i Söderhamn tagen för länge sen. Vilken årstid det är framgår ju tydligt… men årtalet vet jag inte. Gissar på nån av dom hårda krigsvintrarna i början av 1940-talet. Damen i den lilla gången mellan snövallarna är en av fröknarna Österlund. Ester hette hon men kallades Essan. Några av fröknarna Österlund, Essans systrar, var lärarinnor, men Essan jobbade på banken.

Var på Kungsgatan bilden är tagen vet jag inte. Tror inte att det är familjen Österlunds hus på Kungsgatan 7 i bakgrunden, uthuset stämmer inte. Nåja, jag valde bilden mest för dom fina snövallarnas skull. Skulle gå prima att gräva ut en snögrotta ur en sån där.

2 reaktioner på ”Apropå vintern

 1. Janne Hallström januari 12, 2016 / 6:57 e m

  Härlig bild, Gabrielle. Det påminner mig om vintern 1966 då det var meterhöga vallar utefter vägarna i Söderala. Jag for runt och plåtade med min nya spegelreflexkamera då. i farsans vita Amazon med mörkblått tak. / Janneh

  Gillad av 1 person

  • Gabrielle februari 4, 2016 / 12:18 e m

   Visst kan man bli smått nostalgisk av bilder på såna höga snövallar! 🙂 Länge sen jag såg sånt nu. Men jag minns en gång på 1990-talet och en tjänsteresa till Gällivare mitt i vintern. Jag bara måste gå ut och traska runt bland höga drivor på kvällen för att återuppliva känslan – trots att jag säkert var mer klädd för konferens inomhus än för vinterpromenad.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.