Är i stugan för första gången efter vintern. Modern standard finns inte. Men köket funkar hyggligt ändå. Arbetsbänk i ergonomiskt rätt höjd har vi inte. Istället har vi ett gammalt bord med två lådor, där vi gjort bordsytan större och ökat bordshöjden lite genom att fästa en tjock skiva i massivt trä ovanpå. I lådorna förvaras diverse grejs man kan behöva som: vitlökspress, osthyvel, champagnekorkuppdragare och annat livsnödvändigt. Igår när jag lagade middag behövde jag en ”slickepott”, som också ska finnas i en av lådorna. Till min bestörtning fick jag då se att nån hunnit dit före mig. Så här ser dom två slickepottarna ut:
Nån har tuggat på dom under vintern. Nån liten en, som lätt klättrat upp för ett bordsben och sen tagit sig in i lådan bakifrån. Jodå, jag har krupit under bordet och kollat att det finns en rymlig in- och utgång där.
En till slickepott hittade jag längst in i lådan. Den hade dom hungriga ratat. Det var väl inte lika smakligt gummi i den, kan jag tro.
Kanske fanns det ett uns smet kvar på slickepotten sedan i höstas…..Men båda, nej. Knepigt.
GillaGilla
Jag slängde slickepottarna förstås och diskade allt i lådan och rengjorde lådan. Kanske inget farligt där egentligen (tänker på Agnes Wold som tycker vi är överdrivna i vår strävan efter renhet pga bacillskräck) men det är mer för känslans skull.
Vid vintring på senhösten ska jag krypa under bordet och fixa nätning på baksidan av lådorna.
GillaGilla