Ny bok på gång

Jag har hållit på med ett nytt skrivprojekt nu ett bra tag. Nytt i betydelsen nytt efter ”Sandskär i mitt hjärta”. Funderar över när jag började egentligen och letar efter tidiga versioner bland gamla filer i datorn. Jag hittar lite underlagsmaterial från november 2015 och sen det ena utkastet efter det andra våren 2016. Under sommaren  låg projektet till stora delar nere, och inte blev det nåt skrivande av i julas heller. På det nya året kom jag igång igen i februari och tänkte att under mars skulle jag få iväg det till tryck. Och minsann: fredag 31 mars gick det iväg!

Fort går det alltså inte. Och jag verkar inte höra till dom där författarna som sitter och skriver varje dag. Fast, det kanske jag borde …

Stephen King har skrivit en alldeles utmärkt bra bok om skrivande: ”On writing. A memoir of the craft”. Det är den enda bok av honom som jag läst; han skriver annars inte riktigt den typ av böcker som jag gillar.

I ”On writing” berättar han att när han är igång med ett skrivprojekt håller han på utan uppehåll och utan att nånsin slå av på takten (10 sidor/dag) tills det är klart. Så gör inte jag. Jag börjar, börjar om, lägger ner, pular med annat, skriver lite till, letar efter underlag, börjar om, tvekar om det alls är nåt att fortsätta med, tänker ”vad fanken ska jag skriva nu då?”, flyr till research istället för att skriva, skriver lite till, läser böcker om skrivande istället för att skriva osv.

Nu när jag äntligen satt ner foten, kastat tärningen, tagit fan i båten eller vad man nu ska kalla det, sitter jag och håller tummarna för att det inte ska vara nåt knas med inlagan och för att produktionen ska löpa på utan problem. Självklart ska jag berätta här på Arundo om hur det går. Nån framsida på den nya boken kan jag inte visa än, den finns inte.

3 reaktioner på ”Ny bok på gång

  1. Marie Crole-Rees april 2, 2017 / 8:11 e m

    Waouw!

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.