Exis valpar

Högst upp i flickskolan i Söderhamn bodde vaktmästaren med sin familj. Dom hade en stor lurvig svart hund som hette Exi och som brukade ligga nere på gården utanför ingången. Hon var en Newfoundland om jag minns rätt. Vi bodde i Borgmästargården som låg nära flickskolan,  och vi brukade gå och klappa Exi när hon låg där på skolgården. Och det tyckte hon om (tror jag – eller var hon bara snäll och tålig mot barn, kanske).

Exi fick valpar. Som jag minns det ramlade en av valparna ut genom ett fönster högt däruppe rakt ner på gården. Mirakulöst nog överlevde valpen, tappade bara en del tänder (fortfarande som jag minns det – jag kan ha fel). Det där var förstås en förskräcklig historia för oss barn. Vi var uppe hos vaktmästaren och hans familj en gång och tittade närmare på valparna.

Den här bilden tog nån i maj 1954. Jag hittade den på Flickr här.
Varken mina systrar eller jag är med på bilden; vi gick inte i flickskolan. Och jag känner inte igen några av flickorna, bara valparna! Men nån känner kanske igen sig här?
En lustig grej är att man verkar ha fixat med bilden. En flicka långt bak till höger ser ut att vara inklippt i efterhand. Photoshoppande modell 50-tal?

En reaktion på ”Exis valpar

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.