En flicka som heter Anna

Nya boken är här! Min bok nr 2. Vi var på tryckeriet i dag och hämtade hem en låda. Resten levereras troligen i morgon. Det blir till att möblera med lådor här hemma.

Väldigt trevlig känsla att hålla i den färdiga boken!

Baksidestexten lyder så här:
Anna föds på en gård i Delsbo som dotter till Thore Härdelin, kapten vid Hälsinge regemente, och hans hustru Sally. Det här är berättelsen om hennes liv.

Människorna i boken har levat, och en hel del är känt om deras liv. Men författaren använder också sin fantasi. Hon ger här ett porträtt av Anna som barn och ung, som maka och mor i en tid då kvinnans roll diskuterades alltmer, och kvinnor började ta plats på ett annat sätt än tidigare inom politik, vetenskap och kultur. Det var även en tid då intresset för hembygd och folkliv vaknade alltmer.

Boken ger bland annat en bild av Söderhamn under 1880-talet. Staden höll på att byggas upp efter den stora stadsbranden 1876. Det var en tid av stark utveckling. Kommunikationer förbättrades, telefonbolag öppnade, nya sträckningar av järnvägen drogs, elektriciteten kom, människor började få det bättre. Sågverksindustri, handel och sjöfart blomstrade.

Boken finns i bokhandeln i Söderhamn och Hudiksvall och kostar 199 kr där.
Beställer man från mig via webben blir priset lite lägre, 180 kr men porto på 45 kr tillkommer.

Gör så här om du vill köpa boken direkt från mig:
1) Meddela adressen som boken ska skickas till. Skicka mig ett mail på gabrielle.walden @ gmail.com (men utan mellanslag) och ange adress. Meddela om boken ska signeras och till vem du vill ha den signerad. Vill du hellre använda vanlig post kan du skicka ett meddelande med din adress – och uppgift om eventuell signering – till mig på adressen Gabrielle Roland Waldén, Upplandsgatan 56, 113 28 Stockholm.
2) Betalning: Sätt in 225 kr på bankkonto 907 455 468 i Handelsbanken, Clearingnummer 6133. Ange ditt namn på betalningen! Eller Swisha 225 kr till 0701-82 14 78.

3 reaktioner på ”En flicka som heter Anna

  1. Jan Erik Hallström juni 2, 2017 / 2:07 e m

    Grattis Gabrielle till din nya bok. Vackert omslag som lockar till läsning. Hoppas du skall nå många läsare. Ämnet och tiden är intressant 🙂 / Janneh i Mo-Myskje

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.