En kärlekshistoria

Ja, det säger jag om min bok ”En flicka som heter Anna” i den lilla intervjun på radio P4 Gävleborg i förra veckan. Anna och Karl möts för första gången i samband med ett dop ute på ön Sandskär sommaren 1879. Uppenbarligen säger det klick ordentligt hos honom vid detta tillfälle. En vecka senare träffar han henne igen och friar till henne vid en promenad under höga tallar i skogen på ön. Hon säger ja.

För oss som lever nu låter det nog rätt främmande att fatta såna beslut så snabbt. Men det var en annan tid, och Karl och Anna förlitade sig i hög utsträckning på Gud som förstås många gjorde på den tiden. Dom tyckte båda att Gud gav dom tecken på att det var rätt att lova varandra tro och kärlek livet ut efter bara några dagars bekantskap.  Religionen påverkade människors liv i hög grad under 1800-talet. Man gick i kyrkan, man bad till Gud när man hade svårigheter i livet osv. I dag lever många av oss inte alls så.

Kanske är det en ”spoiler” att säga att det var rätt beslut dom fattade den där dan i augusti ute i skogen, men jag tar risken: en kärlekshistoria blev det.

Läs mer om Anna Härdelin och lite om familjen Härdelin här och om boken ”En flicka som heter Anna”, baksidestext + om hur man beställer boken, här.
Inslaget i Radio P4 Gävleborg har du här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.