Sandskär på vintern

I boken ”Sandskär i mitt hjärta” har jag ett kapitel med rubriken ”Sandskär på vintern”. Där skriver jag bl.a.: ”När vi bodde i Söderhamn allihop i familjen Roland gjorde vi utflykter till ön vintertid medförande varm choklad, färdiga mackor och apelsiner. Påsklov under skoltiden gjorde vi ofta dagsutflykter till Sandskär och blev så solbrända att klasskamraterna efteråt frågade om vi varit i fjällen. Ett bra ställe att sitta på för att steka sig i solen var bron utanför Sjöboden ut mot havet.”

Ett litet trevligt minne är också hur vi många år senare när vi kom till ön första gången på våren hittade en lapp med ett meddelande instucket bland stenarna i bryggan. En god vän hade under vintern åkt långfärdsskridskor i skärgården och skrivit en hälsning.

I dag har vi en liten veranda på utsidan av Sjöboden där det tidigare bara var några brädor att sitta och sola på. Se bilden med Nisse i inlägget ”Vinterkväll i Söderhamn” här.  Bilden ovan är tagen i januari 2012 innan verandan var byggd. Foto: Lennart Ellner.

”Sandskär i mitt hjärta. Sommarliv i skärgården – förr och nu” är på superrea i bokhandeln i Söderhamn och Hudiksvall mars månad ut. Även på Arundo har vi rea. Se inlägget ”Sandskärsboken på rea!” här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.