Röster om ”Anna-boken”

I Söderhamns bokhandel

Min bok nr 2, ”En flicka som heter Anna” kom ut i juni 2017.  Här citerar jag några reaktioner och omdömen som jag fått om boken.

En tidigare arbetskamrat skriver:
”Hittade en bok av dig på biblioteket och har nu läst den med stort intresse. Så välskriven och så medryckande. Jag känner starkt med de olika personerna i boken. Kanske särskilt med lille Karl; Karls mamma Karls mamma. Så gripande! Gratulerar till en fin skildring både vad gäller kulturhistoria och geografi och också levnadshistorier och personskildringar.”

En person jag känner genom släktforskarkontakter på e-post:
”Himla kul att läsa! Superspännande. Och väldigt välskriven, jättefint jobb! Jag kommer säkerligen läsa om den snart igen.”

En studentkamrat skriver:
”Nu har jag läst din nya bok! Sträckläst i stort sett. Man anar ju hur det ska gå både med Mia och Anna, men ändå är det spännande så att man vill läsa vidare. Dina relationer till personerna förstår man ju inte förrän i epilogen, men där får man förklaringen till att du har sådan vördnad i språket igenom hela boken.- Tack för en mycket god läsestund! Ser fram mot 3:an!”

En god vän skriver:
”De första kapitlen kändes aningen forskningsresultat, om jag vågar mig på att vara kritisk, men sedan tar berättelsen mer form och börjar blomma. Högtider och kyrkan hade verkligen stor betydelse för människor några generationer bort och jag saknar faktiskt lite av det nu för tiden. Kommersen har snott ryggraden från högtiderna på ett bekymmersamt sätt. Kyrkan får skylla sig själv.
Ditt språk är verkligen fantastiskt. Snudd på ålderdomligt men det passar ju en historia som din. Personerna som har betydelse i boken, är fint beskrivna och sätter fantasin i rörelse.”

En annan god vän skriver:
”Vilken fantastisk fin bok du skrivit. Jag blir verkligen imponerad av din litterära begåvning. Du måste ha gjort en omfattande research. Det känns nästan lite av Strindberg när du förlägger händelserna till den tid då han verkade. Det var ett bra drag att börja skriva boken i historisk presens. Det gör att läsaren har lätt att sätta sig in i handlingen och få en närvarokänsla. Intressant är ju också att få leva sig in i den tid Söderhamn byggdes upp efter den stora branden.”

En släkting skriver:
Tack för din bok! Jag är alldeles förhäxad! Tycker boken har både känsla och förstånd på ett mästerligt sätt: du blandar dig aldrig i ! Personerna får leva sitt eget liv och träder fram i förgrunden. Samtidigt vet man som läsare att skribenten talar sanning – bakom författarens potens och diskreta regi finns både kärlek och visdom! Vad som också slår mig nu är att jag `känner igen` dessa individer; var och en plöjer en egen fåra, men de hör ändå till en speciell gemenskap vars identitet betyder mycket än idag! Jag är som sagt `förhäxad` och kan rekommendera alla att läsa denna innehållsrika bok.”

En bekant från min barn- och tonårstid i Söderhamn skriver:
”I början av juli sträckläste jag din bok om din morfars mor och tyckte mycket om den. Din berättelse om Anna och hennes livsöde står levande för min syn. Du arbetar med fina bilder och skarpa iakttagelser om den tidens förhållanden. Jag beundrar din förmåga att göra personteckningar av barn och vuxna. Det är ju ett myller av människor i ditt persongalleri. Förstår att du måste ha lagt mycken tid på noggrann research. Boken fängslade mycket och Anna blir en person som man tycker sig känna. Det skulle vara roligt att få veta mer om hur du arbetat med materialet…”

Så där tyckte dom och jag bugar och tackar för alla vänliga ord om min bok och mitt skrivande. Jag hoppas samtidigt att ingen av dom som blivit citerade här tycker illa vara för att jag lagt ut texten. Jag nämner ju inga namn.

Beställa boken? Och om nån läsare av bloggen nu känner sig nyfiken på boken ”En flicka som heter Anna” kan jag berätta att det går alldeles utmärkt att beställa den från mig. Den finns fortfarande i lager. Boken säljs även i bokhandeln i Söderhamn (bilden ovan är därifrån sommaren 2017) och i Hudiksvall och finns även att köpa via Bokus.

På sidan En flicka som heter Anna står hur man gör för att beställa boken. Där finns även baksidestexten att läsa.

2 reaktioner på ”Röster om ”Anna-boken”

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.