En kväll i juli

Det hade varit en mycket het dag: ca 28 grader i skuggan och 22-24 i vattnet. Bilden är tagen vid 8-tiden på kvällen den 15 juli.

Plötsligt blåste det upp, hårda vindar kom från sydost/ost. Himlen var dramatisk och det kändes hotfullt. Vi tänkte att nu kommer både regn och kraftig åska över oss. Skyndade oss att ta in tvätt och badlakan från strecket, fälla ihop parasollet, ta in dynorna från trädgårdsmöblerna… Spanade på himlen och hukade oss inför ovädret som snart skulle komma. Det var lite som om allt väntade, småfåglarna försvann och gömde sig nånstans. Fast måsarna brydde sig inte. Och nåt oväder kom inte alls. Varken regn eller åska. Det klarnade upp och blev en fin kväll.

Vädret är verkligen märkligt ibland. Och vid såna här tillfällen kan jag inte låta bli att tänka att det vi ser är effekter av den globala uppvärmningen. Oroande. Och förstås mycket mer oroande än ett enstaka sommaroväder.

2 reaktioner på ”En kväll i juli

 1. Ingrid Parker september 5, 2021 / 8:47 e m

  Jag var på samma ridskola. Jag hittade just mitt Diplom, från 1960, Jag minns Trubadur. Jag har någonstans ett kort på honom. Kommer ihåg när hästarna kom lös on hamnade i grann bondens havre åker. Vi sove i militärtält på halm i sovsäckar. Jag bor nu i USA. Vore toppen att få kontact.
  Voltage på den Hästen var toppen. Jag är på Facebook. Ingrid Parker.

  Gilla

  • Gabrielle september 5, 2021 / 9:15 e m

   Hej, roligt att du också varit där på Cleveståls ridskola vid Bollnäs.
   Din kommentar hör ju ihop med ett tidigare inlägg: ”Hästblogg” här: https://arundoforlag.wordpress.com/2016/02/21/hastblogg/
   Ja, militärtälten minns jag. Gissar att du var bättre på att rida än jag. Jag red aldrig på Trubadur. Kanske ser om jag kan kontakta dig på Facebook men ser att det finns flera Ingrid Parker där. Vänliga hälsningar/Gabrielle

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.