Kraftsamling i Söderhamn!

I stan pågår en folkrörelse som har rullat på med allt starkare kraft senaste tiden. Engagerade människor samlar namn för att påverka Kommunfullmäktige att måndag 31 januari besluta om folkomröstning om Storgrundet, den planerade stora vindkraftsanläggningen utanför Storjungfrun.

Jag är imponerad över det starka driv, det stora engagemang som jag ser tecken på genom inlägg som görs på Facebook. Det pågår. Folk jobbar, samarbetar, tipsar varandra och ligger i av bara sjuttsingen och samlar namnunderskrifter.

Storgrundet i dess nuvarande utformning är en dålig idé. Man vill få kommunens politiker att fatta det. Själv är jag bara sommarboende i Söderhamn, om jag var skriven där skulle jag självklart skriva på. Nu håller jag tummarna för att det ska gå vägen på måndag.
Heja Söderhamn!

Blanketten Folkinitiativet-folkomröstning-om-vindkraft-på-Storgrundet hittar du hos Facebookgruppen ”Nej till KUSTNÄRA vindkraft Gävle-Söderhamn-Hudik” här.

Är du skriven i Söderhamn och vill skriva på så skriv ut blanketten, fyll i och lämna till Rådhuset så snart det bara går – senast måndag förmiddag 31 januari. En brevlåda finns utanför Rådhuset på baksidan mot Rådhusparken.

2 reaktioner på ”Kraftsamling i Söderhamn!

 1. Kia januari 30, 2022 / 11:31 f m

  Tack! En stor och viktig fråga som behöver belysas och tas upp i alla forum. Jag har självklart skrivit under och även samlat underskrifter från vänner och bekanta. För några månader sen tyckte jag det var helt galet att placera dessa vkv 5-6 km utanför Storjungfrun! Det tycker jag fortfarande men ju mer jag hört, sett och läst har jag nu börjat inse att det är helt galet var de än placerar dem, på land eller långt ut till havs. Vi behöver absolut ny förnybar energi men det får inte ske på bekostnad av djuren, naturen och människors hälsa! Något annat som är viktigt att få fram är att vi faktiskt håller på att sälja ut hela Sverige till utländska bolag…..

  Gilla

  • Gabrielle januari 30, 2022 / 4:31 e m

   Nej visst, nackdelarna är många med vindkraften. Vi behöver utveckla andra förnybara energikällor bättre och noga välja de platser där vindkraftverk kan fungera. Sen att det är utländska bolag som kommer hit och får tillstånd att bygga och tjäna pengar på utbyggnaden är förstås högst diskutabelt. Det finns tyvärr mycket att uppröras över när det gäller energianvändningen…. T.ex. att vi köper kärnbränsle till kärnkraftverken från skurkstaten Ryssland som därmed får en fot in i vårt land. Ruggigt!

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.