Mera moln

Utsikt från Sandskär söderut igår kväll. (Klicka för större bild). Det hade varit en dag med blandat väder, en del regn, en del sol, kraftiga vindar från S eller SO – men inte kallt alls. Ibland när jag sitter här och tittar ut över hav och himmel och molnen tornar upp sig tänker jag på August Strindbergs målningar av moln. T.ex. den som finns på den här webbsidan, där han kladdar på ordentligt med färg – ”oljemålning som är gjord med palettkniv med tjocka färglager utlagda på en pannå”.

Min mammas gamla oljefärger finns ju kvar här i stugan. Jag gjorde ett inlägg om dom här. Tänk om jag skulle prova nån dag? Typ, kan Strindberg så kan väl jag. Fast, jag gissar att jag nog håller mig till kameran istället.

3 reaktioner på ”Mera moln

 1. DiJanneh juli 27, 2022 / 2:11 e m

  Maffig bild, Gabrielle. Du kopplar till August, jag tänkte spontant på äldsta syrrans flickböcker med röd rygg och fascinerande titlar, typ Storm över Tjurö, eller Rosen på Tistelön 🙂

  Gilla

  • Gabrielle juli 27, 2022 / 4:10 e m

   Tack! Vackra boktitlar. Jag läste inte nån av dom. Läste mer sånt som ”Styrman Hurtig”, ”Huckleberry Finn” och ”Det blåser på månen”. Inspirerande att tänka tillbaka på den intensiva läsperiod jag hade som barn/ung tonåring. Önskar att mina barnbarn ska hitta läsandet också, och inte bara fastna vid spelkonsolen.

   Gilla

   • DiJanneh juli 27, 2022 / 5:15 e m

    Ja, f.o.m. 7-8 års ålder läste jag också kopiöst. Som grabb förstås Wahlströms gröna ryggar (Biggles och indianböcker), men även Walter Scott, Grimbergs svenska historia, och om Antiken och dess hjältar. Joda, Huck och Tom Sawyer också. Och jag tjuvläste några av syrrans tjejböcker, dock ej Kulla-Kulla 🙂

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.