Vintringslista

Det är en hel del som ska göras innan vi lämnar stugan för vintern. Hittade den här listan i min mobil. Större bild om du klickar på den.

Vet inte om du kan läsa min slarviga handstil. Tänkte kommentera några saker:
”affischen” – en gammal affisch från folkomröstningen om rusdrycksförbud 1922 som suttit upphäftad på väggen, och den skulle med till Stockholm för inramning.
”alla sängkläder + filtar packas in” – ja, allt sånt måste packas in i kraftiga plastsäckar så att inte skogsmössen boar in sig där. Samma gäller sofforna i vardagsrummet.
”tvålen diskrum” – nåt badrum finns inte. I diskrummet finns baljor för disk och för kroppstvätt. Dessutom en fin och doftande tvål. Den måste också packas in i plast för att mössen inte ska äta på den. Att det hade hänt upptäckte jag en gång när vi var tillbaka i stugan efter vintern. Då karvade jag av kanterna som mössen gnagt på men sen tyckte jag det var äckligt ändå och slängde tvålen.
”VÄND stövlar o. hinkar o.d.” – ja, jag vill inte att nån mus ska möta döden i en stövel. Det har hänt nån gång tyvärr och därför är jag noga med att vända på allt som kan bli en dödsfälla.

Vän av ordning och av renovering av gamla gistna och otäta stugor tycker kanske att vi borde kunna hindra mössen från att flytta in när vintern kommer och vi själva inte är där. Men det är nog i det närmaste omöjligt utan en mycket genomgripande renovering och tätning. Stugan är från 1860-talet och springor och små hål finns överallt. Och att skogsmössen bor där vintertid gör ju inte så mycket. Det får bli en del dammsugning och annan städning när vi är tillbaka efter vintern. Men då har mössen flyttat ut förstås.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.