”En flicka som heter Anna”

I juni 2017 publicerades min bok nr 2, ”En flicka som heter Anna”.

Baksidestexten lyder:
”Anna föds på en gård i Delsbo som dotter till Thore Härdelin, kapten vid Hälsinge regemente, och hans hustru Sally. Det här är berättelsen om hennes liv.

Människorna i boken har levat, och en hel del är känt om deras liv. Men författaren använder också sin fantasi. Hon ger ett porträtt av Anna som barn och ung, som maka och mor i en tid då kvinnans roll diskuterades alltmer, och kvinnor började ta plats på ett annat sätt än tidigare inom politik, vetenskap och kultur. Det var även en tid då intresset för hembygd och folkliv vaknade.

Boken ger bland annat en bild av Söderhamn under 1880-talet. Staden höll på att byggas upp efter den stora stadsbranden 1876. Det var en tid av stark utveckling. Kommunikationer förbättrades, telefonbolag öppnade, nya sträckningar av järnvägen drogs, elektriciteten kom, människor började få det bättre. Sågverksindustri, handel och sjöfart blomstrade. ”

VILL DU KÖPA BOKEN?
”En flicka som heter Anna” är på 172 sidor, inbunden, 2 svartvita fotografier i inlagan.
Du kan beställa boken direkt från mig. Pris 180 kr + porto 63 kr (porto 2022, vadderat kuvert).

1) Meddela adressen som boken ska skickas till. Skicka mig ett mail på gabrielle.walden @ gmail.com (men utan mellanslag) och ange din adress. Meddela också om boken ska signeras och till vem du vill ha den signerad.

2) Betalning: Sätt in 243 kr på bankkonto 907 455 468 i Handelsbanken, Clearingnummer 6133. Obs Ange ditt namn på betalningen! Eller använd Swish och swisha 243 kr till 0701-82 14 78.