Om mig

Gabrielle Roland Waldén heter jag som skrivit böckerna ”Sandskär i mitt hjärta. Sommarliv i skärgården – förr och nu” (2013) och ”En flicka som heter Anna” (2017). Jag är uppvuxen i Söderhamn och tillbringade som barn somrarna på Sandskär, en ö i Söderhamns skärgård. bildiMelbournemars2012Sommarstugan på ön har vi kvar och vi är där nu också  varje sommar.  Stugan, ön och skärgården har en speciell plats i mitt hjärta. Den Anna, vars porträtt jag ger i boken ”En flicka som heter Anna”, har också hon klar anknytning till Sandskär och till Söderhamn. Hon bodde med sin familj i Söderhamn under flera år och hade en tid sommarstuga på Sandskär.

I Stockholm – och närmare bestämt i Vasastan  – har jag bott nu i många år, men Söderhamn känns ändå för mig som min hemstad. Jag var tre år när vi flyttade dit från Sollefteå. Min pappa startade en advokatbyrå i stan, NO Rolands Advokatbyrå. Jag gick i skolan de första fyra åren i Centralskolan, sedan i Läroverket eller Staffansskolan som den heter nu för tiden. Efter studentexamen flyttade jag till Stockholm för att plugga och där blev jag kvar. Var under många år anställd på ett forskningsråd där jag arbetade med informationsfrågor. Sedan slutade jag där och startade eget företag. Varje sommar är vi fortfarande i stugan på Sandskär och visst är det så att ön har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Det har Hälsingland i övrigt också – liksom Söderhamn, staden där jag växte upp.

Sen flera år har jag en annan blogg där jag skriver om lite olika saker – filmer, böcker, resor och funderingar över det ena och det andra. Du kommer till Gabrielles blogg via den här länken.

Kontakt
Har du frågor om mina böcker, synpunkter eller kommentarer. Hör gärna av dig!
Du når mig på e-postadressen gabrielle.walden @  gmail.com (men utan mellanslag omkring @-tecknet)

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.