Att ”bli munnen”

Efter att ha handlat inne i stan går vi med våra matkassar ut till båten som ligger vid en av Båtklubbens långa bryggor. En äldre man  ska också ut på bryggan. Han ska skänka bort några orangefärgade markeringsbojar, s.k. garnblåsor, till nån som har sin båt därute.  Han säger att han slutat fiska nu så han behöver inte dom små bojarna längre. Stugan på ön har han sålt men båten har han kvar. Jag känner igen honom lite, eller i varje fall så mycket att jag vet vilken av båtarna som är hans. Jag säger att jag tycker om hans båt. Den är väldigt fin. En öppen motorbåt, vit, klinkbyggd. Och så säger jag att vi har stuga på sydsidan av Sandskär. Roland, säger jag. ”Ja, och din pappa minns jag ju väl. Han var en trevlig person. Och boken har jag ju läst”, säger mannen och tittar på mig med glada ögon.

Det värmer mig i hjärtat att en del människor i den lilla staden fortfarande minns min pappa och min ”gamla” familj – familjen Roland, vi som bodde först i Borgmästargården och sen i hörnet Skolhusgatan/Kungsgatan, mitt emot Sparbankshuset. Min pappa drev advokatbyrå i stan och kände mycket folk där. Så att några fortfarande minns honom är kanske inte så konstigt. Men det ger en trevlig känsla hos mig.

Och så är det förstås roligt att höra att den gamla farbrorn har min bok ”Sandskär i mitt hjärta”. På Båtklubbens stängsel bredvid stora grinden där man kör in på området har jag satt upp två inplastade små anslag om mina två böcker- ”Sandskärsboken” och ”En flicka som heter Anna”. Vill du läsa om böckerna kan du klicka på bilderna ‘Min nya bok’ och ‘Min första bok’ i högerspalten.

Rubriken ovan är inspirerad av Povel Ramel och orden på hans gravsten: ”Han skapade en tonrik väv av ystra visor spunnen” – så vill jag man ska minnas mig – ja, så vill jag bli munnen!”

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.