Livat i skärgården

Vad ska man tro när här kommer folk som kallar sig Späckhuggarna, Hajarna, The Snakes eller Bad Bojs och som springer i full fart över öarna och simmar från ö till ö? Som tur var fanns även såna som lät lite mer beskedliga som Båtsman och Tjorven, Gävlegrodorna och Sjögurkorna. Vad var det här nu då? Jo, det var några av dom lag som deltog i Skärgårdsutmaningen 2016, en sim- och löptävling som nu arrangerades för tredje året i rad i den här delen av Söderhamns skärgård.

Tävlingen gick av stapeln igår. Det blev en spännande dag och vädermässigt mycket omväxlande. Den började med sol och klart väder men strax efter starten på stranden vid Stenö Camping kom dimman vältrande och det blev ordentlig tjocka som höll i sig ett bra tag. Vi som bara var åskådare och hejarklack lyckades efter vissa svårigheter hitta tillbaka till Sandskär. Efter ett tag såg vi inga andra av dom öar vi normalt ser och snart försvann även grannens brygga. Och så klarnade det ett tag igen. Och så tjocknade det ett tag igen. Men tävlingen gick att genomföra och vid målgången på Stenö var det klart och fint igen.

Jag tog bilder, precis som jag gjorde 2014 och 2015. Denna gång dock ingenting från Lilla banan när deltagarna simmar från Stenskär till Sandskär. Det kändes inte så inbjudande  den råkalla dimman att ge sig ut i roddbåten, ankra och fotografera. Så bilder från Lilla banan är inte med här, tyvärr.

Flera bilder finns från starten och den lilla prologen innan deltagarna vadade ut i vattnet för den första simningen. Några bilder finns med från när deltagare i Stora banan kom i land på Sandskär. Då regnade det och jag fick balansera kameran under paraplyet. Sen åkte vi in och tittade på målgången på Stenö. Dimman hade som tur var upphört då.

Läs mer om tävlingen på Skärgårdsutmaningen här.

Här kommer nu ett stort gäng bilder. Vilka som är med på bilderna vet jag bara i enstaka fall. Ni får ta det för vad det är: en massa bilder, inte särskilt redigerade och utan bildtexter.

_DSC8748_ed

_DSC8762_ed

_DSC8764_ed

_DSC8765_ed

_DSC8766_ed

_DSC8767_ed

_DSC8768_ed

_DSC8769_ed

_DSC8771_ed

_DSC8772_ed

_DSC8773_ed

_DSC8774_ed

_DSC8775_ed

_DSC8777_ed

_DSC8779_ed

_DSC8785_ed

_DSC8786_ed

_DSC8787_ed

_DSC8801_ed

2 reaktioner på ”Livat i skärgården

 1. Meggie januari 9, 2017 / 2:39 e m

  Trevlig blogg och trevlig läsning. Hamnade här när jag var inne och googlade på swimrun i Söderhamn. Min son är nämligen en av dessa swimrunners, dock utan något spektakulärt lagnamn. Vi brukar följa honom, så gott det nu går i denna tävlingsform, och i somras var det tävling vid Höga Kusten som gällde. Under våra vedermödor att försöka ta oss till några olika etappställen träffade vi på två tjejer som tipsade oss om just Söderhamnstävlingen, fast 2017. Så vem vet…. 🙂
  https://jagharettparadis.wordpress.com/2016/07/28/hoga-kusten-swimrun-2016/

  Gilla

  • Gabrielle januari 13, 2017 / 3:16 f m

   Tack för intressant kommentar. Roligt att läsa på din blogg om sonens noggranna förberedelser med ditten och datten. Ska tipsa min son att han har en del att lära sig av där! 🙂

   Gillad av 1 person

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.