Spår av storgnagare

I skogen på Sandskär. Antar att det är älgar som barkar av träden på det här viset. Under vintern är det ju lätt som en plätt att i stora älgkliv ta sig över isen ut till ön. När isen gått är det simma som gäller. Jag har en gång sett en älg simma där mellan öarna. Huvudet såg väldigt stort ut över vattenytan.

När vi kommer till ön första gången på våren är det alltid spännande att se om nån varit i stugan under vintern. En vår för två  år sen hade en okänd gäst lämnat efter sig spillning på några ställen i köket. Vad det var för djur fick vi aldrig reda på. Gissningsvis en vessla. Bajset var betydligt större än vanligt skogsmusbajs. Djuret verkade ha tagit sig ut samma väg som det kommit in för det fanns inte kvar i stugan. Sedan letade jag hål och springor. Kröp omkring med en av pojkarnas gamla bågskyttepilar och petade här och var. Blev inte mycket klokare av det.

Den här våren var det bara dom gamla vanliga lämningarna efter skogsmössen. Men kökslådorna kommer dom inte åt längre. Vis av upptäckten av bitmärken på några ”slickepottar” häromåret lyfte jag ut lådorna i höstas och svepte in dom i plast. Läs ”Mums för mus” här.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.